• strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/rymattyl/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/rymattyl/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/rymattyl/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home/rymattyl/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/rymattyl/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/rymattyl/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.

Palkittu Riitta Räikkä: - Tulin tänne oppimaan

10.12.2011
10.03.2012

50 vuotta sitten vastavalmistunut opettaja avasi uuden työpaikkansa, Airismaan koulun oven. - Oivalsin heti, että olen tullut tänne oppimaan, muistelee Riitta Räikkä. Itsenäisyyspäivänä tämä monessa mukana oleva ja ykkösluokan opettaja palkittiin Meri-palkinnolla.

Riitta Räikkä aloitti 50 vuotta sitten opettajan työn Luodoilla. Sieltä tie vei Pohjakulman alakouluun ja 80-luvun alkaessa Rymättylän uuteen kouluun Maskulaisiin.

Matkan varrella on kertynyt paljon koulumuistoja ja monessa muussakin Räikkä on ehtinyt olla mukana.

Kun meripartiolippukunta runsas 30 vuotta sitten perustettiin Rymättylään, Riitta oli mukana. Varsinkin sudenpentujen ohjaaminen on ollut mieluisa tehtävä Märssyvahdeissa. Vieläkin Räikkä on luomassa tunnelmaa partiolaisten leireillä ja juhissa. Riitta on armoitettu puhuja, eikä se jätä ketään kylmäksi.

Seurakunnan hallinnossa Riitta on ollut mukana vuosikymmeniä. Moniin kulttuuririentoihin hän on osallistunut ja viime vuosina hän on toiminut mm. Naantalin seudun sotaveteraanien naisjaoston puuhakkaana puheenjohtajana.

Rymättylä kasvattaa

Riitta Räikkä on tehnyt elämäntyönsä Rymättylässä. Vanhimmat oppilaat ovat siirtymässä eläkkkeelle ja nuorimmat vasta aikuistuvat.

Tärkeintä on Riitan mukaan tuntea juurensa: - Kun tietää mistä tulee, pärjää elämässä missä vain.

Riitta Räikälle itsenäisyyspäivän juhlassa luovutettu Meri-palkinto on Rymättylän-Merimaskun Lions-clubin vuotuinen kulttuuripalkinto.