• strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/rymattyl/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/rymattyl/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/rymattyl/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home/rymattyl/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/rymattyl/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/rymattyl/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.

Mitä tapahtui Poikon jäteasemalle?

12.05.2016 08:14

Hyvin palvellut jäteasema on nyt puomeilla suljettu.

Poikon jäteaseman sulkeminen liittyy jätekeräilyn organisaatiomuutokseen. Vuoden 2016 alussa aloitti toimintansa Suomen Pakkauskierrätys Rinki Oy, jonka vastuulla on nyt pakkausjätteiden kierrätys. Ringin omistavat kaupan ja tukun toimijat.

Ringin linjauksen mukaan metallit, lasit, kartongit ja paperit kerätään nyt lähinnä kauppojen läheisyydessä. Keräysastiat ovat nyt siirtyneet sinne mutta samalla keräyspaikkojen määrää on vähennetty rajusti.

Rymättylässä Ringin toistaiseksi ainut keräyspaikka löytyy Salen pihalta. Ringin kotisivuilla on listattuna keräyspaikat.

www.rinkiin.fi

Rinki on saanut toiminnastaan paljon negatiivista palautetta. Rinki puolustelee sillä, että valmisteluaika oli lyhyt. Verkoston pitäisi Ringin mukaan olla valmis tämän vuoden syksyyn mennessä.

Mikä muuttuu?

Lasipurkit ja metallitölkit on toki helppo viedä kauppareissulla mennessään, mutta pulmia voi tulla muun metallin kanssa. Ringin metalliastiat ovat yleensä sellaisia, että sinne mahtuu sujauttamaan vain tölkin kokoisia esineitä. Isompi rauta ei sinne mahdu.

Isompi metalli pitää siis viedä Isonsuon jäteasemalle, Lounauis-Suomen jätehuollon muulle asemalle tai johonkin keräystempauspaikalle.

Paperinkeräys loppui myös Poikosta, Salessa sellainen vielä on. Uuden paperinkeräysastian voi saada ilmaiseksi, kun ottaa yhteyttä Paperinkeräys Oy:n Turun toimistoon (Ari Aalto). Kun kylän yhteisen paperinkeräysastian sijoittaa jonkun omalle tontille ja lupautuu huolehtimaan sen siisteydestä, Paperinkeräys tuo astian ja tyhjentää sitä ilmaiseksi.

 

Tapahtuma-aika: 
2016