Rymättylän Soihtu

Urheiluseura Rymättylän Soihtu pyrkii liikuttamaan kaikenikäisiä rymättyläläisiä.

Erilaisia tilaisuuksia, tempauksia, treenejä ja kisoja järjestetään säännöllisesti.

Soihdun vahvuuksia ovat yleisurheilu, palloilu, hiihto, aikuisten kuntoliikunta sekä lasten liikuttelu.

Soihtu on mukana järjestämässä Rymättylän tärkeintä kesäjuhlaa, Jaakonmarkkinoita.

Rymättylän Soihdun perustamisen yksi suurista kipinöistä oli Tukholman olympialaiset 1912. Suomalaisten hyvä menestys sai Rymättylänkin nuorison liikkeelle. Alussa juostiin Taipaleen maisemissa maantiellä, myöhemmin Suojeluskunnan yleisurheilukenttä saatiin Soihdun käyttöön.

Soihdun toiminta oli hyvin aktiivista varsinkin 50-luvulla. Seuran johto osasi taitavasti kerättyä koko pitäjän liikkuvan väen saman seuran piiriin. Muissa kunnissa tyypillistä urheilun politisoitumista ei Soihdussa juurikaan päässyt tapahtumaan. Seura järjesti myös viikottain tansseja urheilukentän viereisellä paviljongilla.

Kun kirkonkylään valmistui 1979 uusi koulu ja palloiluhalli, lentopalloinnostus levisi nopeasti. Joukkueita saatiin sarjoihin ja puulaakikin pyöri rymättyläläisin joukkuein. Koulun ympäristöön rakennettu pururata on ollut kovassa käytössä hiihtokisoissa, maastojuoksuissa ja muissa riennoissa.

Naantalin kuntaliitoksen jälkeen Soihdun vastuu urheilutapahtumien järjestäjänä on selvästi vahvistunut.

Satu Laine

sihteeri:

Markku Tuokko

yleisurheilu:

Anssi Leinonen

lasten ja aikuisten liikunta:

044 3282028

jäsenasiat: