Historiaa

 

Sitkeiden saaristolaisten Rymättylä

Traktori etenee hiekkaista rinnepeltoa ylös. Isäntä seuraa taakse kytketyn perunannostokoneen menoa. Varhaista perunaa nostavan laitteen telojen säksätys on tuttu ääni Rymättylässä toukokuun lopulta juhannukseen asti.

Mikään ei synny helpolla. Harson ja muovin alla varttuva varhaisperuna on toistuvasti vaarassa jäätyä tai kärventyä kuumuuteen. Rohkeus, ahkeruus ja kekseliäisyys kumminkin yleensä palkitaan ja satoa syntyy ajallaan.

Varhaisperuna ei ole ainoa, joka peilaa rymättyläläistä elämänmenoa ja yritteliäisyyttä.

Röölän ranta oli aikoinaan Suomen kuuluisin sillisatama ja peltinen Saukon sillisäilyke löytyi melkein joka kodista ympäri Suomea.

Rymättylä muodostuu sadoista saarista. Ympärivuotisesti asuttuja saaria on alle kymmenen. Kun palvelut ovat kaukana, saaristopitäjässä on opittu selviytymään tavalla tai toisella. Yhteistyötä on opittu tekemään silloin, kun siitä saa suuren hyödyn.

Talvinuottaus on tästä hyvä esimerkki. Kun nuottakunnassa on useampia osakkaita, löytyy riittävästi vahvoja käsiä, luonnon lukutaitoa, tietoa silakan liikkeistä ja kokemusta siitä, missä nuotta sujuvasti kulkee.

Rymättylä nyt

Rymättylä liitettiin hallinnollisesti Velkuan ja Merimaskun kanssa Naantaliin vuonna 2009. Rymättyläläisyys ei ole kuitenkaan kadonnut mihinkään, vaikka talvinuottaus on kärsinyt ilmastonmuutoksesta ja sillin jalostus on siirtynyt muualle.

Uutta kehitetään kaiken aikaa. Samalla historia on elävä osa Rymättylää ja se näkyy: Dikseli on palkittu silliperinnekeskus Röölässä, talvinuottausta juhlitaan maaliskuun pakkasissa, uusien perunoiden juhla on juhannuksen alla ja Jaakonmarkkinoilla kohtaavat paikalliset ja Rymättylän tuhannet kesäasukkaat.

Lassi Lähteenmäki

yrityshakemisto alueen yrityksille

Helppokäyttöinen hakemisto ja oma yrityssivu tuovat näkyvyyttä yrityksellesi.
Sis. mm. Haku toimialoittain ja avainsanoilla, kuvat ja kartan, some, nettisivu- ja karttalinkin sekä pidemmän kuvauksen yrityksestäsi.

Hakemistossa yrityksesi tiedot on helposti kaikkien haettavissa

Yritykset luokitellaan toimialoittain, ja lisäämme tarvittaessa uusia toimialoja palvelemaan erilaisia yrityksiä. Hakuja suodatetaan toimialojen ja avainsanojen perusteella, lisäksi kaikista yrityksistä on nähtävissä tiivistelmä yrityshakemiston perussivulla.

Jokainen yritys saa lisäksi OMAN YRITYSSIVUN, jonne on mahdollista lisätä yrityksen  tarkemmat tiedot, kuvaus toiminnasta sekä kuvia. Yrityssivu ja sen tiivistelmä on linkitetty kaikkiin hakuihin ja listauksiin avainsanojen ja toimialojen perusteella.

Kaikille alueen yrityksille - palvelun tarjoaa rymättylän yrittäjät

Lähetä tietosi "LISÄÄ TIETOSI -lomakkeella". Tarkistamme ne ja vahvistuksen jälkeen lisäämme yrityksesi hakemistoon. Lomakkeella voi myös päivittää/lisätä tietoja olemassa olevan yrityksen sivulle.

Palvelu on ilmainen Rymättylän Yrittäjien jäsenille, muilta perimme 130€ (alv 0%) vuosimaksun palvelun, yrityssivun ja tietojen ylläpidosta, joka laskutetaan ennen julkaisua.

Ota yhteyttä

Rymättylän Yrittäjät ry